Nye tal fra boligsidens kvartalsstatistik viser, at det er blevet bedre at være boligejer de seneste par måneder. Sidste kvartal i 2017 har huspriserne stabiliseret sig, og i hovedstadsområdet er priserne endda begyndt at stige. Ligeledes er boligerne ikke så længe til salg, som de tidligere var, målt over hele landet.
Dog stiger priserne på villaer og ejerlejligheder ikke, og de er kun faldet med omkring to procent i seneste kvartal. Til gengæld er den gennemsnitlige udbudspris på enfamiliehuse i København steget med 2 procent i forhold til sidste kvartal.
Liggetiderne for villaer og ejerlejligheder er faldet med 17 % og bliver nu solgt efter 9-10 måneder i snit, på landsplan. Der er dog store regionale forskelle på liggetiderne som København kontra Syd- og Vestsjælland der med 9 % fald har en del op til de 34% som København har. Med de positive tal vi nu ser her vil der være gode muligheder for godkendelse af lån hvis man er boligejer.
Gratis gældsrådgivning til københavnerne
Om du er rig, fattig eller bare ganske almindelig, er der nu gratis gældsrådgivning at hente, hvis du blot bor i København. Gratisavisen Urban skriver i dag at Københavns Kommune starter en gældsrådgivning til almene borgere, der har svært ved at holde kreditorerne fra døren.
Den gratis gældsrådgivning starter op den 18 januar og kommer til at høre hjemme under Valby Borgerservice. Her vil man så kunne finde 3 rådgivere der er klar til at hjælpe de Københavnere der har brug for lidt rådgivning. Gældsrådgivning koster normalt penge og det er kun et par enkelte steder hvor man har kunne finde gratis rådgivning som typisk har været baseret på frivilligt arbejde. Dog skal man nok forvente en ventetid, idet der kun er sat 3 rådgivere af til projektet og forventningen for antallet af folk, der skal bruge gratis rådgivning er meget høj.
Vores formuer forøges!
3. kvartal for husholdningernes finansielle formuer er netop blevet offentliggjort hos Nationalbanken og alt ser ud til at være på rette spor igen. Vi har tilbagevundet 244 mia. kroner siden lavpunktet, vi ramte i 2009, så danskernes samlede formue er nu på 1330 mia. kroner i form af værdipapirer og pensionsmidler.
Det vil sige at hver dansker har fået en fremgang på 22.000 kroner i løbet af kun 3 måneder og det betyder at den gennemsnitlige finansielle nettoformue per dansker nu er oppe på 241.316 kroner. Det lyder som gode nyheder, men det er langt fra nok, idet vi i 2007 havde hele 425.000 kroner per dansk finansiel formue.
Alt i alt kan man jo læse det som positivt, at der nu kommer flere penge ind, end der ryger ud, og det kan også ses idet, folk ikke optager så mange små og nemme lån længere, se her: https://trygt.dk/
Dette er reelt set så gode nyheder, at de burde kommunikeres ud med højtaler over byens tage – hverken mere eller mindre!